בצק לפיצה מקמח כוסמין מלא/לבן

 

 

רעיון לארוחת ערב משפחתית בריאה ויוצאת מהשגרה.

ללא שמרים וללא ביצים ומוצרי חלב , לא צריך להמתין להתפחה  רק 10 דק הכנה !

 בצק פשוט וקל, נוח מאוד לעבודה, ניתן להכין מהבצק מגוון מאפים : סמבוסק, פוקצ'ות, פיצות עם רוטב עגבניות, וכל מה שעולה על דמיונכם.

 

רכיבים למתכון בסיסי:

500 גר' קמח כוסמין לבן  אורגני או מלא אורגני "תבואות" ,

1+1/2 כפיות סודה לשתיה,

1 כפית מלח,

1 כפית סוכר קנים אורגני "תבואות"/ סוכר לבן/ סירופ אגבה אורגני "תבואות"

3 כפות שמן זית,

1+1/2 כוסות  מים חמים.

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח , סודה לשתיה,מלח וסוכר. מוסיפים את השמן והמים.לשים במשך 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש.

מחלקים את הבצק לשני  כדורים שווים . מרדדים במערוך כל כדור למצע לפיצה, פורסים בתבניות על נייר פרגמנט.

 

 

רוטב פיצה בטטה טבעוני, טעים, קל ומזין:

רכיבים:

1 בטטה מגוררת בפומפייה,

1 בצל חתוך לפרוסות דקות, 

 4 כפות שמן זית,

חצי כפית ג'ינג'ר,חצי כפית שום כתוש, מלח ופלפל שחור

2 כפות  פירורי לחם, 2 כפות מים, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה,

כף שומשום מלא אורגני,

אפשר להוסיף-לא חובה : קוביות טופו

 

אופן ההכנה:

במחבת בינונית  מטגנים את הבצל בשמן הזית ומוסיפים את התבלינים ,השום והבטטה המגוררת , מוסיפים את פירורי הלחם והמים וממשיכים לערבב. מורידים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה. מורחים על גבי הבצקים המרודדים, מפזרים שומשום אורגני מלא,

מכניסים לתנור מחומם מראש ל 200 מעלות ל 12 דקות , מוציאים ואוכלים.

לבריאות

 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד
פינחס