מתכון - עוגיות כוסמין מלוחות

מצרכים:
500 גרם קמח כוסמין מלא (או לחילופין 1/2 קמח מלא ו1/2 רגיל)
50 גרם שקדים או אגוזים מרוסקים
1/2 כוס שמן רגיל
1-2 ביצים (למריחה על העוגיות)
3/4 כוס מים
1 שקית אבקת אפייה
11/4 כפיות מלח
1/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס שומשום מלא או זעתר לעיטור

אופן ההכנה:
1. לעבד היטב את הקמח עם המים, השמן, השקדים, המלח, סודה לשתייה ואבקת אפייה לבצק אחיד. במידה והוא יבש מדי יש להוסיף מים ושמן במידה שווה (2 כפות).
2. לשטח את הבצק עם המערוך לשיכבה דקה מ- 1 ס"מ וליצור עוגיות באמצעות כוסית קטנה.
3. להניח נייר אפייה משומן על תבנית האפייה, לסדר את העוגיות במרווחים קטנים.
4. לטרוף ביצה או שתיים , למרוח על כל עוגייה בעזרת מברשת ולבזוק גרגירי שומשום.
5. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות לכ- 20-25 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
 

הדפסשלח לחבר

למתוקים נוספים

דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד
פינחס