בצק פריך – מתכון בסיסי מס' 1

מצרכים:
2-21/4 כוסות קמח מלא
200 גרם חמאה או מרגרינה
1 גביע שמנת חמוצה או אשל
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1/3 כוס מים או מיץ

אופן ההכנה:
1. חותכים את החמאה לריבועים
2. במעבד מזון (בלהב המתכת), מכניסים את החמאה והשמנת ומערבלים כדקה. מוסיפים לאט את הקמח, אבקת האפייה וקורט המלח וממשיכים לערבל עד לקבלת עיסה הומוגנית.
3. מוציאים את הבצק ועל יריעת פלסטיק או נייר כסף יוצרים גליל, מכסים ומכניסים למקרר ל-3 שעות.
4. אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד מעט קמח.
5. מרדדים על משטח מקומח.
6. בצק זה מתאים לעוגיות עם מילוי מתוק או מלוח.
 

הדפסשלח לחבר

למתוקים נוספים

דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד
פינחס