מתכון - מרק עדשים ואורז בשמתי

מצרכים
1/2 - כוס אורז מושרה ל-6 שעות ומסונן
1 - כוס עדשים אדומים מושרים כרבע שעה ומסוננים
1 - בצל גדול קצוץ
1 - גזר מרוסק או חתוך לקוביות
3 - עגבניות גדולות מרוסקות
1/4 - כוס שמן זית או רגיל
1/4 - זר פטרוזיליה או כוסברה קצוצה (לא הכרחי)
1 - כף אבקת מרק עוף
1/2 - כפית כמון
1 - שן שום כתושה
1/2 - כפית פלפל שחור גרוס
1/2 - כפית מלח גס
5-6 - כוסות מים

אופן ההכנה
1. מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את השום והעגבניות ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5-7 דקות
2. מוסיפים את האורז והעדשים ומבשלים כ-5 דקות נוספות 3. מוסיפים את המים וחומרי התיבול ומבשלים כ-45 דקות
3. ניתן להוסיף מים ולתקן תיבול במידת הצורך
 

הדפסשלח לחבר

למרקים נוספים

דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד
פינחס