מתכון - מרק חומוס ועדשים ירוקים (חמוץ)

מצרכים
1  - כוסות חומוס מושרה ללילה ומקולף
1 - כוס עדשים ירוקים מושרים ללילה ומסוננים
5 - עלי סלרי
1/2 - צרור כוסברה ופטרוזיליה
1 - שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
5 - עגבניות טריות מרוסקות
2 - בצלים קצוצים
2 - גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1/2 - כוס מיץ לימון
1/4 - כוס שמן זית
1/2 - כפית כורכום
1/2 - כפית פלפל שחור
2 - כפיות מלח גס
כ-7-8 כוסות מים

אופן ההכנה
1. מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את העגבניות ומערבבים כ-5 דקות
2. מוסיפים את הגזר, הסלרי והכוסברה ומאדים כ-5 דקות נוספות
3. מוסיפים את החומוס והעדשים, המים וחומרי התיבול. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה. את מיץ הלימון מוסיפים בתום הבישול ומתקנים תיבול. מבשלים כשעתיים
4.   לקיצור זמן הבישול ניתן להשתמש בסיר לחץ (כשעה)

הדפסשלח לחבר

למרקים נוספים

דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד
פינחס