עדשים חומות ופטריות ביין אדום!

מתכון בסיסי:

שטפו את העדשים במים, סננו והניחו בסיר , מלאו את הסיר בהרבה מים (פי- 3 מתכולת העדשים.) הביאו לרתיחה  ובשלו על להבה בינונית כ 20 דקות  ללא כיסוי הסיר .סננו שוב ושיטפו.

טיפ למבשל העדשים המתחיל: בישול יתר של עדשים גורם לפירוקם, אין להוסיף מלח בבישול עדשים , אלא רק בתום הבישול.

 

 

עדשים חומות ופטריות ביין אדום!

2 כוסות עדשים חומות אורגניות "תבואות"מבושלות ומסוננות  לפי מתכון בסיסי.

2 בצלים בינוניים פרוסים ,

חבילת פטריות חתוכות,

כפית שום כתוש ,מלח אטלנטי  "תבואות" ,פלפל לפי הטעם ,

1/4כוס יין אדום ,

2 כפות פטרוזילה קצוצה / כוסברה/ בזיליקום/ אורגנו לפי בחירתכם. או שילוב עשבי התיבול לטעמכם.

 

אופן ההכנה:

בסיר רחב  טגנו קלות את הבצל ,הוסיפו את הפטריות והמתינו לקבלת גוון שחום.

הוסיפו  את השום, המלח והפלפל, היין , והמשיכו  לטגן כ- 3 דקות  נוספות  לנידוף האלכוהול שביין.

הוסיפו  את העדשים המוכנות, הירק הנבחר וערבבו.

בתיאבון.

הדפסשלח לחבר

לתבשילים נוספים

דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד
פינחס