תבשיל גרעיני שיבולת שועל

 מתכון בסיסי :

1 כוס גרעיני שיבולת שועל  אורגניים "תבואות" שטופים ומסוננים,

5 כוסות מים, מלח.

 

אופן הכנה: הכניסו  לסיר  את גרעיני שיבולת השועל , הוסיפו מים ומלח והביאו לרתיחה. כסו את הסיר,הנמיכו את האש ובשלו כ 20 דקות , סננו ושטפו.

 

תבשיל גרעיני  שיבולת שועל מלאה וגזר בניחוח לימוני צפון אפריקאי.

מצרכים ל- 6 מנות תוספת או -4 מנות עיקריות :

 

2 כוסות שיבולת שועל שבושלו  לפי מתכון בסיסי

3 גזרים קלופים ופרוסים דק

1/2 כוס דומדמניות אורגניות "תבואות" או  צימוקים אורגניים "תבואות".

3 כפות שמן זית ,

1 כפית שום כתוש, 1/2כפית כמון, 1/2 כפית כורכום

2 כפות כוסברה קצוצה

גרדה מחצי לימון, מיץ מחצי לימון,

מלח ופלפל לפי הטעם.

 

אופן ההכנה:

במחבת טגנו את פרוסות הגזר בשמן, הוסיפו את השום , הכמון והכורכום והמשיכו לטגן כ-5 דקות , הוסיפו את הדומדמניות או הצימוקים  ,המשיכו לטגן דקה נוספת.  הוסיפו את גרעיני שיבולת השועל, ערבבו וכבו את האש. הוסיפו את הכוסברה , גרדת הלימון ומיץ הלימון ,מלח ופלפל לפי טעמכם. ערבבו  והגישו.

הדפסשלח לחבר

לתבשילים נוספים

דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד
פינחס