מתכון - תבשיל קוסקוס עם מרק עוף

מצרכים למרק:
1 עוף מחולק ל-8 חלקים (רצוי בלי העור)
2 גזרים חתוכים גס
250 גרם דלעת חתוכה לריבועים גסים
2 קישואים חתוכים לטבעות רחבות
2 בצלים בינונים חתוכים לרבעים
1-2 עלי סלרי קצוצים
1/2 זר פטרוזיליה קצוצה
1/2 זר כוסברה קצוצה
3-4 כפות שמן זית או רגיל
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
5-6 כוסות מים
קורט מלח
מצרכים לקוסקוס:
150 גרם קוסקוס מלא
3 כוסות מים
3 כפות שמן
1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
1/2 כפית פלפל שחור
קורט מלח

אופן ההכנה – מרק:
1. מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את חלקי העוף ומשחימים מעט.
2. מוסיפים את כל הירקות ומאדים כ- 5 דקות.
3. מוסיפים את המים ואת חמרי התיבול, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי על אש קטנה, מוסיפים מים במידת הצורך.
4. יוצקים את המרק, העוף והירקות על הקוסקוס.

אופן ההכנה- קוסקוס:
1. מרתיחים את המים (3 כוסות), עם כף אבקת מרק עוף, קורט מלח ופלפל.
2. מערבבים 3 כפות שמן עם הקוסקוס, מוסיפים את המים הרותחים ובעזרת כף עץ מערבבים היטב.
3. מכסים את הסיר כ- 5 דקות, פותחים, מערבבים שוב ומכסים ל-5 דקות נוספות. מגישים מיד עם המרק.
 

הדפסשלח לחבר

לתבשילים נוספים

דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד
פינחס