מתכון - צלי בשר עם פירות יבשים (מתכון לסיר לחץ)

מצרכים:
1-11/2 בשר מס' 5 או 6 (נתח שלם)
5-6 בצלים חתוכים לריבועים
1/3 כוס שמן זית או רגיל
10 שזיפים יבשים (רצוי מגולענים)
10 משמשים מיובשים
1/2 כוס צימוקים
2 כפות תרכיז רימונים (לא הכרחי)
1 כף שטוחה סוכר חום
5 שיני שום קצוצות
1 כפית פלפל שחור גרוס
8 גרגירי פלפל שלמים
1/2 כפית מלח גס

אופן ההכנה:
1. מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את נתח הבשר, השום והסוכר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
2. מוסיפים כ- 1/2 כוס מים, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ- 30 דקות.
3. מוציאים את נתח הבשר על קרש חיתוך, פורסים פרוסות בעובי 1 ס"מ ומחזירים לסיר.
4. מוסיפים את הפירות היבשים ומלח. מתקנים תיבול וממשיכים לבשל עד שהבשר מתרכך.
5. מתאים להגשה עם אורז לבן.
 

הדפסשלח לחבר

לתבשילים נוספים

דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד
פינחס