מתכון - כרוב ממולא באורז ובשר

מצרכים למילוי:
1 כרוב לבן
300 גר' בשר בקר טחון
3/4 כוס אורז בסמטי מושרה (עם מעט מלח) כשעתיים
1/4 כוס שמן זית או רגיל
2 בצלים קצוצים דק
1 זר פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום שלמות
3 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח גס

מצרכים לרוטב:
2-21/2 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק עוף
1/3 כוס מיץ לימון
3 עגבניות מרוסקות
1 כפית סוכר חום
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
1. מפרקים את עלי הכרוב מהליבה ומבשלים במים עם מעט מלח כ- 5 דקות.
2. בסיר רחב מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים 3 שיני שום מעוכות ואת הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
3. מוסיפים את האורז המסונן, הפטרוזיליה, פלפל שחור ומעט מלח לפי הטעם, ומערבבים היטב עם הבשר.
4. מטגנים קלות את רסק העגבניות והסוכר, מוסיפים כ- 2 כוסות מים + אבקת מרק עוף ומיץ לימון.
5. מניחים כף מתערובת הבשר על עלה הכרוב, מגלגלים וסוגרים. מסדרים בשכבות בתוך הסיר. יוצקים את הרוטב עם כמה שיני שום, רצוי שהמים יגיעו לגובה הכרוב.
6. מבשלים, לאחר רתיחה, על אש קטנה כ- שעה ורבע.
7. המילוי וצורת ההכנה מתאימים גם למילוי עלי גפן, עלי מנגולד וקישואים.
8. ניתן לפזר עלי נענע יבשה מעל הכרוב.
 

הדפסשלח לחבר

לתבשילים נוספים

דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד
פינחס