מתכון - כופתאות עוף עם חומוס

מצרכים לכופתאות:
500 גרם חזה עוף טחון או לחילופין שווארמה הודו נקבה.
1/2 כוס קמח חומוס
2 בצלים בינונים קצוצים דק
2 גבעולי שמיר קצוצים
5 גבעולי כוסברה קצוצים
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט כמון
קורט כורכום

מצרכים למרק:
11/2 כוסות חומוס שהושרה למשך הלילה
1 בצל גדול קצוץ
6-7 כוסות מים
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
קורט פלפל שחור
קורט מלח גס
קורט כורכום
3-4 כפות שמן זית או רגיל

אופן ההכנה:
1. מסננים את החומוס ומבשלים עם 6-7 כוסות מים עד לריכוך.
2. מזהיבים את הבצל ומוסיפים למרק החומוס וכן את חמרי התיבול: כף  אבקת מרק עוף, קורט מלח, פלפל וכורכום.
3. מערבבים את חזה העוף הטחון עם 1/2 כוס קמח חומוס וחמרי התיבול: שמיר קצוץ ואו כוסברה (לפי הטעם), קורט מלח, פלפל, כורכום וכמון.
4. מביאים את המרק לרתיחה ויוצרים כופתאות עגולות ומכניסים למרק כשהוא רותח.
5. מבשלים כ- 30-45 דקות. במידת הצורך מוסיפים מים וחמרי תיבול.
6. אפשר להוסיף למרק חלקי עוף להעשרת הטעם, במקרה זה צריך לבשלם במרק כחצי שעה לפני הכופתאות.
 

הדפסשלח לחבר

לתבשילים נוספים

דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד
פינחס