מתכון- אורז בסמתי לבן

מתכון בסיסי לפי השיטה הפרסית
מצרכים:
11/2 כוסות אורז
11/2 כוסות מים
1/4 כוס שמן זית או רגיל
1 כף מרק עוף
1/2 כפית מלח גס
5-6 כוסות מים + כף גדושה מלח גס

אופן ההכנה:
1. מרתיחים כ – 6 כוסות מים עם מלח, כאשר המים רותחים יוצקים את האורז ותוך בחישה מבשלים 6-7 דקות על אש גבוהה.
2. מעבירים את האורז למסננת ושוטפים היטב במים קרים מתחת לברז ומסננים.
3. יוצקים את השמן לסיר, מחממים ומכניסים את האורז, המים, כף מרק עוף וקורט מלח, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים היטב ומבשלים כ- 25-30 דקות.


 

 

 

הדפסשלח לחבר

לתבשילים נוספים

דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד
פינחס